Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dødsstraff eller ikke for pedofile?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 21. november , 2016 kl. 12:46

La meg først si døden er ikke en straff. Tiden opp til hvor du vet du skal dø er den egentlige straffen. Selve døden er enten en ny begynnelse eller bare ingenting og ingen av delene er vel noen straff.

Så til det Norske rettsystem. Jeg mener helt ærlig at for det meste har vi noe av det beste rettsystemet i verden. Vi fokuserer mye mer på rehabilitering og det og få den dømte ut i samfunnet igjen enn på straffen. Dette har gjort at vi har mye større suksess med å få folk tilbake i jobb og vekk fra kriminell løpebane. Hurra for det og alle fortjener en ny sjangse selv om man har dummet seg ut.

MEN når det kommer til pedofile og en god del andre voldtektsforbrytere så er det noe helt annet. Du blir ikke rehabilitert fra å være pedofil. Det finnes sikkert pedofile som aldri forgriper seg på noen kun tenker på det, også noen som bare tenker på voldtekt uten å gjøre det. Vi kan ikke straffe noen for deres tanker. Forskning så langt tyder på at pedofili ikke er en legning, men en sykdom uten noen mulighet for fungerende behandling. Det samme gjelder vesener med trang til å voldta voksne. Beklager, men jeg kan ikke på noe vis klare å kalle disse for mennesker eller dyr, de er og blir skadedyr. Så hva gjør vi med disse når de handler ut fra sin sykdom? Jeg vil fortsette å kalle dette for sykdom ikke legning. Det å kalle pedofili legning er å legitimere det på en måte jeg ikke vil være med på.  Hverken fengsel eller behandling har noen effekt.  Mange får jo heller ikke straff i det hele tatt, men går fritt rundt til å fortsette med å ødelegge andres liv. Det er så totalt forkastelig at jeg har ikke ord.

Men tilbake til hva gjør vi? Skal vi gjeninnføre dødsstraff? Om vi gjør det vil den da stoppe ved pedofile eller bli utvidet gradvis til flere og flere forbrytelser? Jeg er redd det blir det siste og med dagens samfunn tror jeg det første man vil bli hengt for er økonomisk vinnings kriminalitet. Nettopp disse er det vi har så stor suksess med å få tilbake i samfunnet og vekk fra kriminalitet så det ville jo være et stort tilbake skritt. Med det i tankene så vil jeg ikke ha dødsstraff gjeninnført i Norge.

Hva gjør vi da??Vel først og fremst må vi se på dette med at så mange blir frikjent, det må ta slutt. Vi kan ikke fortsette med å si til ofre at de ikke er noe verd og si til alle at voldtekt er helt ok. Ingen av oss vil vel ha en sånn verden vil vi? Som det er nå vil de fleste foreldre si til deres barn: Ikke anmeld, men la oss få fingrene i svinet (unnskyld kjære gris det er feil å bruke ditt navn på sånne). Med det har vi allerede vigilante tankegang og handling. Det er ikke det jeg vil ha, men jeg er den første til å ha det så lenge samfunnet/rettsystemet er som det er. I dagens samfunn sendes signalet at penger er mer verd enn liv. Det er det første vi må sette fokus på og endre. En annen ting er behandling og ettervern for ofre, vi må fatte at de trenger hjelp og ikke hets. hele systemet er så skakkjørt at alt må gås gjennom snarest. Tror nok at de aller fleste er enige med meg der enten de er for dødsstraff eller ikke. Personlig ville jeg nok si ja til å avlive skadedyr hvis jeg var sikker på at det ikke ble utvidet til andre ting. Men det har jeg ingen tro på at det ikke blir, så pr i dag sier jeg nei til dødsstraff.

Men hva om vi kunne bruke ankel lås på livstid? Altså først sørge for at skadedyr blir dømt. Så la dem sitte i samme fengsel som alle andre, da mener jeg ikke lav risiko fengsel. Deretter ankel lås og forbud mot å være i nærheten av barn for pedofile og ofre for andre voldtekts forbrytere. Voldtekts forbrytere skulle også være tvunget til å se/høre på hva deres forbrytelser gjør mot andre. Dette skulle så være fulgt opp av psykologer og andre med adekvat utdannelse for å kartlegge hvilke reaksjoner dette gir den dømte. Jeg tror noen kan endre adferd, men store grupper kan ikke. På denne måten kan vi kartlegge hvem som kan og hvem som ikke kan. De som ikke kan skal da være under konstant oppsyn og ha minimal bevegelses frihet til de dør. Ja dette vil koste enorme ressurser, men det vil også gi nye arbeidsplasser. Det skal også innføres kartotek over dømte overgripere med hva slags overgrep de er dømt for. Det skal være umulig for en pedofil å nærme seg barn på noe som helst vis. Om noen er gal nok til å starte et forhold med en dømt pedofil, vil det være helt på sin plass å fjerne eventuelle barn på 5 min varsel. Jeg har ingen forståelse for foreldre som ikke setter sine barns sikkerhet først. Det er ikke en menneske rett å utsette sine barn for fare.

Helt til sist vil jeg bare sette et stort spørsmålstegn ved det at vi bygger 4m høy mur rundt mennesker vi ikke aner om er forbrytere, sannsynligvis ikke og som er meningen skal integreres og leve godt sammen med resten av oss. Men skadedyr får gå fritt rundt. Hvor i huleste er logikken i det?????

Vet ikke om dette er gjennomførbart. Men jeg vet at noe må gjøres nå, vi kan ikke fortsette den veien vi går. Om andre har tanker og ideer så setter jeg stor pris på og høre/lese om dem.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.