Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Det er så mye jeg ikke forstår

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 20. februar , 2016 kl. 13:52

Må bare si at dette innlegget er kanskje ikke så positivt. Jeg prøver å gjøre hver dag til en god dag, men akkurat nå sliter jeg litt. Føler selv at jeg har gjort så godt jeg kan med å hjelpe andre i min nærhet. Deler så godt jeg kan av min tid, energi og det lille materielle overskudd vi klarer å skrape sammen. Men i det siste har beskjedene tilbake vært at jeg gir ikke nok. Det virker som det blir forventet at jeg må gi mer enn jeg er i stand til og det jeg har gitt har ingen verdi. Det gjør ærlig talt vondt og jeg klarer ikke være så positiv som jeg ønsker. Klarer heller ikke å bare riste av meg spydige eller vonde kommentarer på FB som jeg pleier. Så nå må jeg visst gjemme meg litt for verden igjen, vil ha tilbake min positive innstilling og det går ikke uten å trekke meg vekk litt.

Ateister og gnostikere. Alle sier de har sannheten, men egentlig er det ingen av oss som har den. For alt vi vet er vi alle bare tegneserie figurer i en eller annens syke fantasi. Vi har alle rett til å tro/mene hva vi vil, så hvorfor er det så mange som ser det som sin rett å nedgjøre enhver som ikke er 100% enig med dem selv? Når et menneske på ene siden snakker mot undertrykkelse og terrorisme, men på andre siden kaller alle som ikke er enig med ham/henne for idioter, fatter de da ikke at de er med på å skape nettopp det de snakker imot? En gang i tiden ble de første kristne kalt ateister fordi de bare hadde en gud, i dag er det en annen oppfatning. Både oppfatninger, tro og vitenskap er hele tiden i forandring. Så jeg kan bare ikke forstå hvorfor vi tror at det er en god ting å ned-gjøre andre uansett hva ens mening og ståsted er.

En annen gruppe jeg sliter med å forstå. Kvinner som sier de kjemper for likeverd mellom kjønn og likevel velger klesdrakt som symboliserer kvinne-undertrykkelse. Ikke misforstå meg, jeg dømmer ikke noen pga klesplagg. Igjen alle har rett til å gjøre som de vil så lenge man ikke skader andre. Og jeg er overbevist om at under plaggene finnes mange fantastiske mennesker. Men jeg sliter med å forstå hva dere mener når dere snakker for kvinners rettigheter og samtidig viser støtte til undertrykkelse med plagget dere går i ? Ord er jo bare en liten del av vår kommunikasjon og alt vi gjør sender signaler til omverden. Vær så snill ikke ta min undring som negativ holdning til dere som velger religiøse plagg. Jeg støtter 100% deres rett til å velge fritt, men er steilt imot de som tvinger kvinner til å bruke dem.

Selv har jeg jo valgt å bli tatovert i ansiktet. Jeg er fullt ut innforstått med at det kan medføre at jeg ikke får jobb mange steder. Det er nemlig en ting til jeg ikke forstår. Når man som meg velger å uttrykke seg ved utseende/plagg, hvordan kan man da klage på at noen ikke vil ansette deg? En arbeidsgiver har ansvaret for tre ting: Kunder, profitt og arbeidsmiljø. Om han/hun har en formening om at den som søker på en stilling kan gi tap av kunder eller gi et dårligere arbeidsmiljø, er det hans/hennes plikt og ikke ansette denne personen. Om en som eier/driver en bedrift skal tvinges til å ansette uten å ta høyde for dette, risikerer vi bare at bedriften går konkurs og ingen har jobb lenger.

Hvorfor er vi ofte så misfornøyde med det vi har? Hvorfor tror vi at alle andre har det så mye bedre? Og mest ulogisk av alt hvorfor i huleste tror vi at vi kan få det bedre ved at andre får det verre? Er det så forbanna vanskelig å unne andre noe godt uansett hvem eller hva de er? Hva skader det deg om en flyktning får hjelp? Hva skader det deg om en Sigøyner får en campingvogn? Hva skader det deg om en narkoman får hjelp til et nytt liv? Vi vet alle sammen at offentlige midler er øremerket til ditt eller datt. Vi vet også at det ikke er gitt rom for å ta penger fra en kasse til en annen. Jeg har aldri sett noen si at fordi barnet til fru Hansen fikk øye operasjon så får ikke herr Olsen nok hjemmehjelp. Så hvorfor tror man da at hjelp til flyktninger sørger for at de gamle og syke i Norge får mindre? Det er en logikk som ikke henger på greip i mitt hode.

Vi raser over at hundraser blir dømt ut fra noen få hendelser, men samtidig dømmer vi gjerne store menneske grupper på samme måte Hvorfor?? Vi dømmer gjerne folk og dyr ut fra hva media og ryktet sier. Samtidig raser vi over at media og ryktet kan man ikke stole på. Ser ut som de fleste av oss mener at bare det er «riktig» navn under artikkelen så er det 100% sant og alle andre lyver. Det hender faktisk at mennesker som til vanlig bare skriver om truser og sminke eller snakker mot all vitenskap og såkalte fakta kommer med poenger som er verd å lytte til. Men da må alle kloke hoder fortelle at de har feil navn og kan derfor ikke si noe vi vil høre. Beklager verden jeg kan ikke forstå dette.

Jeg kan heller ikke forstå hvordan noen kan tro de hever seg selv ved å nedverdige andre. Eks: en eller annen hundetrener som kaller seg over en annen hundtrener. Kan godt hende han er en fantastisk god trener, men om han må bruke en annens navn for å hevde seg selv er han ikke verd 5 sure sild i min verden. Leste også fra en hundetrener: Du skal ikke oppdra hunden som om du er en hund. Du er ikke en hund, du lukter da ikke hunden i ræva gjør du vel? Han har sikkert rett i mye, men jo jeg lukter da hunden i ræva på et vis. Jeg går ikke ned på alle 4, det gjør jeg kun når vi gjør «yoga» sammen, men jeg lukter selvfølgelig på hundens bæsj, tiss, promp og ånde. Det er eneste måte og holde daglig sjekk på hundens indre fysiske helse. Om noe av dette ikke lukter normalt vet du med en gang at det er noe som må sjekkes. På samme måte kan du få mye informasjon om mennesker rundt deg via luktesansen.  Vi lukter på mat og parfymer som noe helt naturlig, men vi skal ikke bruke luktesans for informasjon om mennesker og dyr? Hvor er logikken i det da? Vi lærer at vi skal bruke syn, hørsel, hjerne og i noen tilfeller følesans. Men nesa den skal vi glemme at vi har. Vel da er det ingen vits i parfymer osv heller folkens så bare drop den utgiften og kjøp nese-klyper alle mann.

Er sikker mange flere ting jeg ikke forstår. Jeg er jo hverken guddommelig eller geni. Bare en ganske gjennomsnittlig kvinne på alle områder tror jeg. Men dette er hva mitt hode tumler rundt med i dag. Ha en fantastisk dag der ute og prøv å være gode med hverandre. Det gir så mye til dere selv om dere prøver, selv om man og får noen smekk av og til. Varm klem til alle som trenger det/ ønsker det

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.