Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Norske teflon hjerner, overdrivelser og fordreininger

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet torsdag 7. januar , 2016 kl. 12:25

Hva mener jeg med teflon hjerner? Vel hukommelsen i store deler av det norske folk virker til å være ganske teflon belagt. Flyktninger får skylda for at de svakeste i Norge ikke er prioritert på noen måte. Problemet er at manglende omsorg er veldig gammelt nytt her i landet. I 1959 satt min morfar og snakket med min da 13 år gamle mor. Han raste over idiotien med at sykehus og andre offentlige instanser ikke hadde mulighet til å legge til side penger som var i overskudd. Tvert imot så er det sånn at om du ikke bruker opp de budsjetterte penger det ene året så mister du det budsjettet til neste år. Hvilket gjør det umulig å for eksempel spare til nye maskiner osv. Syke, gamle, uføre og alle andre med behov for hjelp har aldri vært høyt prioritert. For få ansatte, utrangert utstyr osv har vært et stort problem i alle år. Så hvem hadde skylden i 1950, 1960, 1970, 1980, 1990 og 2000 ?? Kanskje det var arbeidskraften vi hentet inn da vi manglet den? Eller er det den grusomme ulven som vandrer inn uten å vise pass? Kanskje det er villkatt bestanden? du vet den vi jo absolutt ikke har skyld i selv, for vi kan da ikke klandres for å hive ut katter vi er lei av eller ikke gidder å kastrere så de avler vilt. Nei det er nok de grusomme snillisme tyranner som har skyld i alt sammen. Alle vet jo at vold og våpen løser alle problemer. Drit nå i at historien viser det motsatte, vi kan jo ikke huske alt heller.

Overdrivelser, media burde snart finne ut at denslags bare ødelegger troverdigheten. Når 20-100 mennesker blir til 1000 innen nyhetene når Norge er det helt på trynet. Tusen takk til våkne bloggere som gidder å ta seg tid til å sjekke fakta før de poster på blogg og FB. Vi burde alle bli flinkere til det. Det som skjedde i Køln er jo ikke mindre forferdelig uansett tall. Men med å overdrive tallene ødelegges troverdigheten totalt og man mister fokus på det som er viktig. Dette er jo bare ett eksempel, det finnes dessverre hundrevis der ute. Jeg ber dere alle prøv å ha ett meget kritisk blikk på alle nyheter uansett hva det gjelder. Husk at det er kun salg av nyheter som teller i media ikke fakta.

Forvrengning, der vil jeg gå over på rovdyr debatten. At våre rovdyr får skylda for drap på husdyr begått av hund, mennesker og parasitter er gammelt nytt. At vi må klare å tenke nytt når det gjelder utmarksbeite er vel egentlig selvsagt. Eller rettere sagt vi må tenke historisk. Jeg ble glad og imponert da jeg leste at en sauebonde ville prøve å hente inn hunder med handler fra østblokken. Handler var også selv bonde og hadde lang erfaring med sauehold sammen med gjeter og vokter hunder. Så kom overskriftene en stund senere: Totalt mislykket, ikke mulig å bruke slike hunder i Norge. Hadde jeg gjort som rovdyr hatere og kun lest overskrift og den norske bondens uttalelser, ville jeg kanskje trodd på det. Men nå har vi en flokkvokter hund selv og naboene nok av sau på skogen her vi bor. Så jeg klikket videre og fant intervju med bonden fra østblokken (beklager husker ikke nøyaktig land) Han var virkelig lei seg. Hans forklaring på hvorfor det ikke fungerte var logisk og vi kjenner igjen mye av det han sa fra sauene her.

1 Hundene må vokse opp i sauefjøset for å se på seg selv som vokter sau. Men de ble kastet ut av fjøset da lamminga begynte fordi Nordmannen mente de jaktet og drepte lam. Dette ble motbevist av obduksjon som sa lammet døde av naturlige årsaker. Dette er noe alle som driver med avl vet, noen dyr dør ikke alle barn vokser opp.

2 Sauene her i Norge kan ikke gjetes (ja det finnes unntak) de har ikke lært det og instinktet som samler dem i flokk er avlet vekk. Dette kan dere alle se med egne øyne, det er bare å ta en tur  der hvor det er sau på utmarksbeite. De sprer seg i alle retninger og ofte mister søya lammet i panikken og det er ikke alltid de finner hverandre igjen. Så hvordan skal 2-4 hunder passe på sau som er spredd på flere kvadrat kilometer? Det sier seg selv at det er umulig, de kan jo ikke fly i overlydsfart heller. Som bonden fra østblokken sa: Jeg må få tid til å lære disse sauene å bli gjetet i flokk, og ingen fortalte meg at de ikke kunne det.

Bonden reiste hjem veldig sjokkert og skuffet over norsk trangsyn og uvilje til å lære. Hundene hadde derimot imponert med å kunne jobben sin selv om de ble kastet ut av fjøset. Vi ser det også på vår egen flokkvokter. Hun vet nøyaktig hvordan hun skal vokte en flokk, men kan selvfølgelig ikke vokte over flere kilometer på en gang. Derfor er hun veldig frustrert på kattene når de går for langt foran eller bak når vi er på tur.

Så til alle dere som så gjerne vil hate rovdyr, flyktninger eller annet som ikke passer inn i deres firkantede boks. Har dere tenkt over hvor den tankegangen fører hen? Har dere lest om inkvisisjonen? Tenker dere på at det er den vei hatet og frykten fører? Er dere da klar over at dere fort kan havne utenfor maktens firkantede boks selv? Lyst til å ha hodet på blokka fordi du ikke følger den vedtatte norm? Det er jo nemlig ikke sikkert at alt du tenker og mener passer inn i boksen til de som setter normen og da er det plutselig du selv som er jaktet vilt. Er det virkelig dit dere vil? Om svaret er nei, så skulle du kanskje tenke over hva slags verden du ønsker for deg selv og dine etterkommere.

Håper vi snart kan stå sammen om en bedre verden, men har nok ikke veldig tro på det skjer i min levetid. Prøver å så små frø av forståelse og ber om at de skal vokse i kommende generasjoner. Det er det eneste jeg vet jeg kan gjøre. Om andre har flere ideer så kom gjerne med dem. Ønsker dere alle et godt nytt år, hold varmen der ute

Kommentarer

  1. Jimmy sier:

    It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to
    be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting
    things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article.
    I desire to read even more things about it!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.