Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Tren flyktninger til kamp og send dem hjem med våpen, seriøst?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 27. desember , 2015 kl. 23:46

Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett dette postet på tryneboka i det siste, både på norsk og engelsk, fra Nordmenn og amerikanere. Argumenter som vi flyktet ikke i så store mengder, men dro på skauen og sloss mot nazistene er det og mange av. La meg ta dette med Norge under okkupasjonen først:

Noen av våre høyt dekorerte krigshelter fra Milorg var også maktsyke jævler, som anga sine egne til nazistene om de følte deres maktposisjon truet. Så ja de gjorde sikkert en god jobb, men og det er et stort MEN. Flere av de som flyktet klarte ikke komme tilbake og sloss fordi de var for traumatisert. De fleste her i Norge hadde en nogenlunde hverdag under krigen så lenge de ikke var åpenlyst imot styresmaktene. Det var heller ikke noen hensikt for de fleste å flykte til Sverige da de ikke ville få det noe lettere der. Derfor var det ikke like store mengder som flyktet. Det var langt fra majoriteten som gikk på skauen, de fleste ble hjemme og klarte seg ok under Tysk styre. Fakta er at ved gjennomgang av lokale skrifter fra en liten Norsk by, fant jeg at Tyskere var ganske godt likt da de oppførte seg pent under krigen, mens Engelsmenn var forhatt for deres ødeleggelser under og etter frigjøringen. Jeg skriver ikke dette for å nedgjøre de lidelser og forsakelser det Norske folk gikk gjennom under krigen.Min farfar var krigseiler og ble torpedert 2 ganger, min manns familie mistet flere medlemmer enn noen andre under motstandsgruppenes kamper. En av kvinnene kom hjem i en barnekiste etter Tyskernes tortur, så ja jeg vet endel om hva Nordmenn gikk gjennom.

Men for å forklare litt hvorfor sammenligningen med det som foregår i Syria i dag er alt annet enn adekvat. Du kan ikke bøye hodet og samarbeide med noen grupper i Syria for så og tro du er trygg for tortur, voldtekt, lemlestelse og drap for det er du ikke uansett hva du gjør.

Så vi skal trene dem og sende dem tilbake skal vi?

1. Intet menneske har rett til å forlange at andre skal gå ut og drepe. Ja jeg vet det blir gjort hver dag verden over, men det gjør ikke at det er riktig.

2. Hvem skal de tilbake og sloss mot? De som lemlester og dreper de uskyldige sivile sier du? Ok det er jo da IS, Assad, USA, Russland bare for å nevne noen. Så vi mener da altså at flyktninger (mange så traumatiserte at vi ikke kan forestille oss hva de går gjennom) skal dra ned og kjempe mot alle de store verdensmakter + terror grupper? Ja det var jo logisk NOT

3. Hva i all verden er det som får dere til å tro at mer våpen, mer drap, mer krig er løsningen? Ser dere ikke at det bare forverrer? Vil dere så veldig gjerne ha krig her også? For det er det som vil komme om vi fortsetter å tro at våpen og drap er løsningen på noe som helst. For å si det veldig enkelt: To go to war for peace is like fucking for virginity.

4. Alle de som nå roper om at vi skal sende flyktninger hjem ser også ut til å være de samme som roper om alle de ekstremister som prøver og ødelegge vårt demokrati. Jeg bare lurer på en ting: Når dere mener andre skal sloss for sin frihet og sier at demokratiets fiender også er her, hvorfor er dere da ikke ute og sloss for landet deres? Hvor er dere når mennesker her i Norge blir truet på livet? Hvorfor går dere ikke åpent ut med beskyttelse til dem? Hvorfor tar dere ikke til våpen når dere mener det er det rette å gjøre? Eller er det kun når dere kan sende andre foran kulene dere er modige?

Dessverre bor jeg for langt unna de jeg har hørt om bli truet til taushet. Det er utopisk og tro at jeg kan kjøre flere timer hver dag og beskytte dem. Men en ting er 100% sikkert: Om noe menneske lever i frykt for ekstremister av noe slag, og kommer på min dør. Da vil du bli møtt med varme, mat, seng og beskyttelse 24/7. Vi vil aldri nekte og hjelpe noen som kommer vår vei uansett hvem de er eller hvor de kommer fra. Det er en av de ting som er å være hedning og leve ditt liv med ære.

Jeg har også hørt til kjedsommelighet: Hvor er de moderate muslimene hen da? Hvorfor gjør ikke de noe? Mitt svar er enkelt: Åpne øyner og ører, vi har 2 av hver men bare 1 munn med veldig god grunn. Det er mange moderate muslimer og humanister blant våre nye landsmenn/kvinner. De snakker høyt på sosiale medier og mange risikerer livet for å gjøre en forskjell. Det er bare for dere og gidde å høre/se. Det er også modige Syrere som kjemper for demokrati i Syria med fredelige midler. Dere finner dem om dere gidder, og de fortjener vår støtte. De vet så alt for godt at det er eneste vei og gå om man vil ha fred ikke krig. Så om vi ønsker fred (jeg vet jo ikke om noen syns krig er kult, det kan noen ganger lyde sånn) så må vi faktisk begynne med å støtte dem som er her og jobber for nettopp FRED OG DEMOKRATI.

So to my American friends. I will always be careful to tell you what to do in your country, I do not live there and don’t know what it’s like. But when you tell me that you hate muslims because muslim extremists have taken over your town. And that they walk around with automatic guns, shooting your dogs, prevent you from shopping for food and so on. I can understand your frustration and despair. But then you also say train the refugees and send them back. So I ask you too: Train them to fight who? Your own troops? USA is a huge part of the killing of innocent just as many other countries. And if you think that’s the answer, more guns more killing: why are you not taking your guns and fight the extremist in your hometown? Sorry but I just do not understand you double standards here.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.