Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Hva er du glad for?

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet lørdag 28. november , 2015 kl. 23:35

I dag har jeg lyst til å heller skrive om ting jeg er glad og takknemlig for.

Vi lever med et stramt budsjett, og det er jeg faktisk glad for. Når man sparer i lang tid for å få en ny ting, da er gleden ved det så mye større og varer så veldig mye lengre. Ja det er tungt å si nei vi har ikke råd til ungene iblant. Men igjen når de da får noe nytt eller får lov til å dra til et eller annet, da er de også takknemlige istedet for å ta det som en selvfølge. Det og se gleden og stoltheten til minste gutten når han ønsket seg en spesiell lue, og satte seg ned og strikket den selv, det var stort.

Nå nærmer Julen seg og det blir ikke store dyre ting under treet her. Så deilig det er å vite at det ikke er gavene alle store og små ser mest frem til. Nei her i huset er det god mat i form av samlegilde fra alle som kommer, blot med bål etter mørkets frembrudd og sist men ikke minst mørkegjemsel eller aking alt etter været. Det blir nemlig ingen desert eller pakker før alle har vært ute og lekt etter maten. Og tro meg, de voksne har det minst like gøy som ungene om ikke mere når de tvinges til å leke. Vi setter ut mat til nisser og skogvokter tidlig på dagen Juleaften (21/12) Og dagen etter er det jo spennende og se om den er spist. Hele Jula er en stor varm hyggetid med familie og venner både på 2 og 4 ben, jeg gleder meg enormt også i år.

Midt i alle nyheter om terrorisme, krig og fremmed frykt/hat finner jeg en stor ting og være glad for. Ønsket om og forstå hverandre og leve i fred øker i takt med hat og frykt. Fler og fler finner hverandre på tvers av kultur og religion og står sammen mot hat og vold. Det og lese om palestinere og israelere stå hånd i hånd på Gaza og si stop det bragte tårer av glede. For ike og snakke om verdens urbefolkning som står sammen for en bedre og renere verden. Jeg er virkelig stolt av vår Samiske kultur her i Norden, vi Nordmenn burde lytte litt mer til dem. Mitt største ønske fremover er at disse varme vårvinder må vokse hver dag, at vi finner hverandre og står sammen over hele kloden. Og ja jeg håper og tror at det vil skje, det må man jo hva er ellers hensikten? så jeg tillater meg og føle glede og takknemlighet for at det er på vei uansett hvor naivt noen vil si det er.

Jeg er glad for at jeg ikke gidder se tv sammen med gutta. Mad max er ikke for meg. For da får jeg jo tid til å sitte her og tenke på nettopp disse ting.

Jeg er så veldig glad for at vi har fått familie fra Syria, Tunis, Romania, Kuwait, Polen og California. Og selvføgelig også fra Norge. De beriker våres liv så enormt mye. Ikke minst i matveien (ja jeg er veldig glad i mat og kaker) Takk for at dere har kommet inn i våre liv, jeg er uendelig glad i dere. Jeg er så veldig takknemlig for å ha en ektemann som sier som meg: Familie er ikke alltid blod og blod er ikke alltid familie.

Jeg er da også veldig glad i og stolt av den familien jeg er født inn i. det er veldig mange flotte og hjertevarme mennesker der. Ikke minst den nordnorske med sameblod, men også alle de på vestlandet, sørlandet og østlandet. He he vi er visst over alt.

Vi bor i dag på et nydelig småbruk i skogen. Hver dag er en god dag, med dyr og barn latter og lek. Joda  noe krangel ungene imellom og litt pubertetsnykker er det jo. Men det hører med i et godt liv. Hvis du aldri kjeder deg eller er trist, hvordan vet du da at du har det gøy og er glad? Alt hører med om du skal ha en god balanse, derfor kan vi være takknemlige for hver dag.

Akkurat i dag er jeg glad jeg ikke har somlet meg til å reservere meg mot telefonselgere. Har nok ikke gjort det fordi jeg blir ikke irritert av at de ringer. det er jo som oftest bare å svare høflig nei takk. Og de ganger det ikke er nok, får vi som regel en god latter ut av det. Men denne gang ble jeg ringt opp fra noen som solgte slanke middel. Jeg sa som alltid høflig nei takk. Men hun ville gjerne vite hvorfor? de fleste klager jo over alle kiloene de legger på seg i Jula. da måtte jeg jo tenke over hvorfor og svarte som sant er: Jo jeg har fått noen ekstra kilo etter jeg kom i overgangs alderen. Men jeg vil faktisk ikke ha dem vekk igjen. Ja det tok meg lang tid å venne meg til mitt nye speilbilde, men nå er jeg glad i det jeg ser. Du skjønner det at for første gang i mitt liv kan jeg kjøpe BH uten de fordømte putene i (bortsett fra de gangene jeg har vært gravid og ammende). For første gang kan jeg gå i dame avdelingen og finne tøy istedet for i barneavdelingen. det er en helt ny og vidunderlig verden som åpnet seg og jeg vil ikke tilbake til barnestørelse. Så nei takk jeg vil ikke ha slanke middel, men ha en god dag videre.

Vi er alle friske og raske, bortsett fra de ting an er uføretrygdet for da. Men bortsett fra det er alle friske. Vi er godt igang med å starte vår egen kampkunst klubb. Jeg  tror vi har noe bra å gi til andre der og det ser ut til vi skal lykkes. Vår ene søster skal til Lesvos og hjelpe der. Vår ene bror jobber hardt for demokrati i Syria. Vår bror og søster et annet sted får endelig sitt hjem ferdig etter år med kamp. En annen søster jobber ubetalt for og med ungdom fra hele verden nettopp for å øke forståelse på tvers av alt. En søster har kjørt med sekker fulle av tøy til de som trenger det, samtidig som hun er i gang med å starte sin egen butikk. En søster jobber på akutt mottak for barnevernet og gjør en kjempe jobb for ungdom som sliter. Vi gjør alle hva vi kan for å bedre verden der vi er. Kan jeg da annet enn å være stolt og takknemlig for min flotte familie?

i går fikk jeg besøk på deltidsjobben av Jehovas vitner. Det var faktisk både innterresant og litt morsomt. De spurte blant annet om hva jeg trodde skulle til for at vi kan få fred i verden. Jeg svarte at en av de viktigste ting etter min mening er at vi tar all religion og putter i bøtta. Men la folk ha sin tro, det er ikke noe galt med tro. det er religion som blir brukt til å skade andre vi må ta vekk g da må vi ta all religion innkludert mammon dyrkelsen. Morsomt nok var de ganske enige med meg, og samtalen endte med at de sa: Vi vil ikke du skal omvende deg, du må fortsette med akkurat det du gjør. Vi tror du gjør noe rett og ingen gud kan si noe annet. Ikke så verst å få de ord fra dem når man er hedning eller hva?

Så kort sagt: Jeg har et vidunderlig liv og jeg har håp og tro på fremtiden. Så vær glade der ute jeg ønsker alle en fantastisk god Jul

Kommentarer

  1. Fredrik Jagland Kjeldsen sier:

    For et utrolig flott innlegg. Verden trenger flere som deg!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.