Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Forkynning??

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 13. november , 2015 kl. 16:38

For noen dager siden kom vår yngste sønn hjem fra skolen litt irritert og lei. Han forteller at læreren har sagt de alle skal i kirken om noen dager. Da han sa at det ville han ikke, fikk han til svar at alle skal. Jeg satte meg ned med ham og spurte om han husket noen år tilbake, da foreldrerådet sendte ut obligatorisk gudstjenste den og den kveld for alle elever? Ja sa han, men vi gikk da ikke? Nei da ringte jeg kontakt person og gav beskjed om at dette er mot norsk lov om religions frihet. Jeg ringte også rektor som gav meg fuldt medhold og ordnet opp med foreldre utvalget. Så, min sønn, du kan bare si fra til læreren at du ikke vil med og at det er din fulle rett. Det vet hun vel nok også siden hun var lærer dengang og. Neste dag kom han hjem enda mer irritert. Læreren hadde sagt at det var noe tull, han kunne værsågod bli med som alle de andre. Ja så måtte jeg da skrive til denne lærer og forklare

1 Det er religions frihet og ingen kan tvinges til noen som helst form for religiøs utøvelse, hverken i kirke eller andre steder

2 Vi er motstandere av forkynning. Det vil si om noen spør deg om din religion eller tro er det selvfølgelig ok om du vil svare, men det er ikke ok å presse det på noen som ikke vil

3 Vi er faktisk registrert under en annen religion. Så når min sønn ikke ønsker å delta i kirken skal han heller ikke

Svaret tilbake var: Så leit han følte seg presset, det var ikke meningen. Han skal selvfølgelig få et alternativt opplegg på skolen mens vi andre er i kirken.  Men dette er jo ikke forkynning eller gudstjeneste. Kun et opplegg i kirken for at elevene bedre kan visualisere det som står i læreboka i Krle.

Jaha, det er ikke å forkynne guds ord når barna kommer til kirken for å høre om hva læreboken sier om guds ord? Er ikke sikker på jeg helt forstår den

En annen ting er at det ikke blir lagt samme vekt på alle religioner, da kunne jeg heller vært med på opplegget deres, kanskje. Men det er kun den protestantiske kristendom som får den store oppmerksomheten.  Nest etter den er det islam og alle andre er nærmest uvesentlige. Bahai er ikke engang med selv om det er en verdensreligion. Ur-religioner blir omtalt som overtro om de i det hele tatt er nevnt. Så jo, dette er etter min mening absolutt forkynning.

Hva mener hun med at barna skal visualisere? Og hvordan skal de forstå det når de fleste av dem ikke vet hva ordet betyr? (Det har læreren heller ikke forklart dem enda)

Er egentlig usikker på om hun selv vet det når hun bruker filmer om bibelen og sier at dette er visualisering. Ok, film er visuelt, men føler nok at det blir litt rar bruk av ordet likevel eller?

Hva med å lære barna meditasjon og visualisering? Helst uten noen religion med. Hva med å lære dem omtanke, respekt og empati med alt levende rundt seg. Gudene skal vite at det er mangelvare, og kirken har ikke gjort det noe bedre tvert imot. (he he ja jeg sier gudene, jeg skal ikke si om de finnes eller ei, det er opp til hver enkelt hva man tror om det)

Nå er det slik at vår sønn har lært både å meditere og å visualisere. Han undret seg også stort på hva i huleste han skulle i kirken for å lære det? Vel jeg svarte at det var ikke det de skulle lære, det var bare et ord hun brukte for å forklare at det ikke hadde noe med forkynning å gjøre.

Jeg er kanskje litt ekstrem i min motstand mot religioner. Men min personlige mening er at religion og politikk er to sider av samme sak. Og det er roten til all krig og ondskap i verden. Når det kommer til ur-religioner, velger jeg å kalle dem tro ikke religion. Om man ser på dem vil du se de er globalt like. De har heller ikke noen ting som sier de skal omvende andre, kun respektere alt liv og se at alle må velge sin personlige vei i livet. Kanskje derfor de alltid blir omtalt som overtro?

Jeg er imot all tvang. Jeg kan heller ikke forstå konseptet med en hellig bok? Det er døde trær med blekk som former ord skrevet av mennesker. Hvordan kan det være hellig? Når det på toppen av det hele blir brukt til å tvinge, knuse og pine mennesker verden over, hva pokker er hellig med det? Så kan man jo og ta med hvor mange omskrivninger og tillegg disse hellige bøker har fått opp i gjennom historien og fremdeles skal det liksom være en guds ord? Sorry, men det lyder da mere som overtro og eventyr enn noe annet. Men for all del, om du får noe godt ut av din tro som kristen, muslim, hinduist eller hva som helst, er det da flott. Bare du ikke plager andre med det.

Kom på en morsomhet min mor fortalte angående disse omskrivninger: Det var i de dager da munkene satt og håndskrev nye kopier av bibelen. En av munkene kom til abbeden og spurte: Hva skjer om vi skriver en feil? Det skjer ikke, sa abbeden. Men hva om? Broder John var så sliten i dag at han nesten gjorde det, det var i siste øyeblikk at han så det. Abbeden sa: Vent litt broder, jeg må tenke på dette, og gikk ned i kjelleren. Det varete og det rakk uten at han kom tilbake. Til slutt ble de bekymret og gikk for å se etter ham. Da de kom ned i kjellerhvelvet fant de abbeden. Han sto og banket hodet i veggen mens han fortvilet sa: It says celebrate not celibacy.

Om noen leser dette setter jeg pris på alle innspill hva enten du er enig eller sterkt uenig

Ha en god dag :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.