Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Aldri så galt det ikke er godt for noe

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 6. desember , 2017 kl. 14:29

Latterlig gjøring er det godt eller ondt? La meg ta noen eksempler som jeg mener viser at det er begge deler. Metoo kampanjen: den gir samhold og viser de som er utsatt at de ikke er alene. Den viser overgripere at de ikke alltid kan slippe unna. Så da er latterlig gjøringen av kampanjen en ond ting? Vel ja, men det gir oss jo innsikt i hvilke mennesker som ikke har forståelsen for de som er i kampanjen. Det igjen betyr IKKE nødvendigvis at de er overgripere ei heller at de er onde mennesker så langt ifra. Det betyr kun at de ikke har forståelse for akkurat dette tema og det skal vi glede oss over. Tenk hvor mange som faktisk ikke har vært utsatt og derfor ikke har mulighet til å forstå 100%, vi skal glede oss på deres vegne og ikke ta det så tungt at de må harselere litt på vår bekostning.

Religion og religiøse: All religion skal man kunne harselere fritt med, kan du ikke tåle det er det noe galt med din religion. Religiøse mennesker blir gjort narr av og noen ganger er det direkte slemt, men det er dessverre baksiden av det å kunne harselere med religion. De fleste ser ikke forskjellen på religionen og mennesket. Syns jeg det er ok? Nei personlig ser jeg ingen grunn til å bevisst såre andre på noe vis, men jeg ser absolutt nødvendigheten i å harselere og kritisere all religion og ideologi. Men det er etter min ringe mening ingen hensikt eller fornuft i å hakke, mobbe, harselere med alt som kommer fra en del av verden. Hva hjelper det i kampen mot ukulturen i Islamsk del av verden at vi ler av klærne de bruker? En ting er undertrykkende plagg som jo er en del av det vi må kjempe mot, men resten hva er vitsen med det? Sånn sett så finnes det vel ikke noe styggere mer upraktisk plagg enn den Norske topplua om vi nå skal henge ut noe plagg. Og der viste jeg min personlige mening og det har ikke noe med en saklig debatt å gjøre akkurat som alle andre morsomme plagg innlegg heller ikke har. De skader den saken de egentlig er ment å kjempe for.

En annen ting med religiøse er deres trang til å håndplukke fra egen religion. Jeg har helt til nå vært sterkt kritisk og snakket høyt om hvilken uting dette er. Men nå må jeg sluke en kamel igjen. Alle håndplukker vi jo det vi ønsker å tro på og leve etter. Det er ikke bare en kristen eller muslimsk ting som jeg feilaktig har innbilt meg. Det er heller ikke bare av det onde, men begge deler. Jeg uttaler meg kun om kristne, muslimer og min egen tro siden det kun er der jeg har viten nok. Når det gjelder kristne og muslimer så har du to måter å håndplukke på: Kun det som går på forståelse og omtanke for andre eller kun det som går på synd, straff og helvetes pinsler. Det er ikke vanskelig å vite hvem som velger hvilken del. Men så har vi den største hopen som velger litt av hvert og blant dem alle de som egentlig ikke tror så mye, men bare følger av tradisjon/gammel vane. De som hovedsakelig velger å fokusere sin tro på det gode er jo ikke til skade for andre tvert imot. Så da er ikke håndplukking av det onde synes jeg da. Den andre siden, vel der er vi nok enige om at de er til skade for andre. De som det er flest av altså de i midten, vel etter min mening og erfaring så er de ofte til skade og noen ganger til hjelp alt etter hvilket tema det er snakk om. Du kan for eksempel fort finne religiøse som vil hjelpe mennesker som sulter, men sparke en som er homofil.  Så hva er det jeg som hedning håndplukker? Jo jeg velger å se på gjestfrihet og vilje til å lære nytt som det står beskrevet i Edda diktene. Den med du sto lagelig til for hugg velger jeg å ikke ta til meg. Jeg har og i lang tid vært, og er fremdeles stolt av vår klan og klansmentaliteten. Ikke minst den vi følger til fulle her i gården: Klanens blod er tykkere enn fostervann (blood of the convent is thicker than water of the womb)  Men så ble jeg gjort oppmerksom på baksiden av klan mentalitet, stor takk til Mina Bai for den. Har sett andre beskrive det senere, men denne flotte damen var den som gjorde meg oppmerksom på dette. Klanen er utspringet til sosial kontroll og moral politi. Tanken på det gjorde meg først sint og forurettet for sånn er jo ikke klanen i denne del av verden. Men når jeg tenker over det, så ser jeg jo hvor lett det kan bli sånn. Alt kan vendes den veien man vil så jeg må bare fortsette med å prøve å vende det jeg kan til det beste for alle.

Tvungen gudstjeneste i skolen, en forferdelig uting. Ja det syns jeg at det er, men det tvinger folk som meg til å ta stilling og velge om jeg vil gjøre noe med det. Mine barn fikk svi i flere år og det kan jeg ikke se det gode med. Men min handling fikk noen få andre til å få øynene opp så noe bra kom det jo ut av det hele. Det er også flere som har tatt til seg at Julen har en hedensk opprinnelse og den er vi alle fri til å feire på tvers av all religion. Sola snur jo samme pokker hva du ellers tror på og alle er jo glad for å gå lysere tider i møte. Så min krangel med FAU om tvungen gudstjeneste har åpnet veien for flere andre og det er jeg glad for.

Det finnes sikkert hundrevis eller tusenvis av flere eksempler på aldri så galt at det ikke er godt for noe. Men nå er jeg tom for denne gang og ønsker som alltid at dere alle der ute må ha en fantastisk dag og deilig førjulstid

Gydja

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.