Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Frykt og tro

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 3. februar , 2017 kl. 16:20

Ser mange mener at vi kan løse problemet med terror og undertrykkelse/mishandling ved å utrydde eller forby Islam. Vel her er hvorfor jeg mener det er en umulig for ikke å si lite gjennomtenkt løsning.

Langt tilbake i tid levde vi mennesker som nomader, jegere og sankere. Dengang levde vi i pakt med naturen på samme måte som andre dyr gjør i dag. Vi levde her og nå, vi visste at vi var en del av det evige kretsløp og var opptatt med å skaffe mat, formere oss og bare leve.

Det å leve her og nå er et misforstått begrep i dag. Hundetrenere (ikke alle) mener det betyr at våre dyr ikke er i stand til å planlegge, bære nag, lære spille-regler av seg selv, utføre practical jokes og le av dem og ikke minst ta hevn. Alt dette er det kun mennesker som kan påstås det og forklarer det med at dyr lever her og nå. Unnskyld, men dette er fullstendig feil. Jeg har sett/følt/hørt dyr som katter, hunder og hester gjøre alle disse ting. Det har intet med å leve her og nå.Da vi levde her og nå betydde det ikke at vi ikke planla frem, men at vi gjorde det i samsvar med et naturlig kretsløp. Vi hadde nøyaktig de samme følelser og handlet ut fra dem i øyeblikket akkurat som vi gjør i dag.

Den store forskjellen kom med sivilisasjonen. Nå lever vi hele tiden med frykt for alt mulig. Kan vi betale husleien? Kommer jeg inn på den skolen jeg vil? Får jeg den jobben jeg ønsker eller jobb i det hele tatt? Det er så mye vi frykter at det blir for mye å ramse opp alt. Men størst av alt er frykten for døden. Det er den som gjør den store forskjellen på å leve her og nå eller ikke gjøre det. Med sivilisasjonen fjernet vi oss mer og mer fra det naturlige kretsløp. Vi glemte gammel viten og alt ble farlig. Nå er vi kommet så langt vekk og vi er blitt såpass svake at det er umulig å gå tilbake. De få som prøver og lever såkalt off the grid blir sett på som temmelig ko-ko i nøtta og alle myndigheter ønsker dem usynlige. De er en fare for det etablerte samfunnet og det vi anser som normalen. For hvordan vil du styre et folk som ikke frykter døden?

Og her kommer religioner inn, så lenge vi lever «sivilisert» vil majoriteten frykte døden. Da trenger de at noen sier at det er et liv uten frykt etterpå. Selv ateister eller alle de som bare går i kirka for tradisjonens skyld blir ofte veldig religiøse når de kjenner at kroppen svikter og de vet at døden nærmer seg.  Dette er det igjen noen smarte hoder som har sett nytten av og skaper religioner som sier at du også kan få et liv i evig pine om du ikke gjør som de vil. Jævlig smart egentlig om du nå har en trang til å herske. Så slenger vi inn noen flere detaljer om at vi er skapt i skaperens bilde, så har vi jo plutselig all rett til å behandle alle andre vesener akkurat som vi vil uten hensyn eller respekt. Men så var det jo den lille detaljen at kvinnen er den som gir nytt liv, oi oi det gir for mye makt, vi må gjøre noe. Vi lager en religion som sier mannen er ufeilbarlig og kvinnen hans eiendom som han kan behandle som han vil. Voila, verdens-herredømme.

For som sagt i en såkalt sivilisert verden hvor vi lever på frykt så trenger mennesket en tro. Selvfølgelig vil det etterhvert være en voksende masse av mennesker som ikke vil innordne seg dette makt-systemet, og hva gjør man da? Enkelt, vi skaper bare dem og oss mentalitet og styrer etter splitt og hersk metoden. Er jo bare å skape mer frykt med de rette brikker på rette sted så følger mennesker som en brekende saueflokk. For vi er faktisk så dumme at vi tror vi ikke kan stå sammen på tvers av tro/ikke tro mot felles mål. Tragisk men sant, selv de mer intelligente  av oss sliter med å se forbi om sidemannen har en tro eller ikke. Det er jo så mye lettere å si fysj, du er muslim, kristen, ateist, hedning osv enn å si du er min bror/søster og vi har samme rett til et liv i frihet. Det er jo så deilig å få lov til å forakte eller hate noen er det ikke? Nå er det vel fort å tro at jeg er ateist. Men det er jeg faktisk ikke og jeg har ingenting til overs for å latterlig- gjøre folks tro. Religionen som sådan derimot, for all del den bør vel mobbes mest mulig. Om du ikke ser forskjellen så er det synd for deg. Jo jeg har en tro på krefter vitenskapen ikke kan forklare enda, men en gud i menneske skikkelse nei det kan jeg ikke tro på. Jeg tror også på noe etter kroppen dør, men noe himmel og helvete nei det mener jeg er skapt av oss. Jeg spøker med at jeg skal til Valhall, men jeg tror ikke på at noen vet noe som helst om hva som er etter døden. Vi skaper bilder for å trøste oss selv eller skape frykt hos andre. Med dette i tankene er jeg overbevist om at vi aldri vil kunne utrydde religioner. Da er det langt bedre å kjempe for reformasjoner som likestiller alle mennesker og helst alt levende. Eneste måte og oppnå det på er å stå sammen mot undertrykkelse/mishandling og for sekulært styre.

Det var dagens funderinger ha en fantastisk helg og pass på hverandre der ute

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.