Bloggnorge.com // Gydja av den gamle vei
Start blogg

Gydja av den gamle vei

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Hvorfor er det så vanskelig å finne den gyldne middelvei?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 10. januar , 2017 kl. 21:33

Ulve debatten raser og de mest uverdige ord og handlinger kommer i bruk. Må vi enten hate rovdyr eller hate sauebønder? Hva med å si ja takk begge deler uten å svine til og angripe hverandre på det groveste? Kan vi ikke lære av erfaring fra andre land og støtte bøndene til omlegging så både rovdyr og sau kan ha gode liv? Enhver som gidder å ta tid til å lese mer enn mainstream media bør vite at dette er mulig om man legger ALLE fakta på bordet. Trusler drap av husdyr, og navne-kalling er ikke voksne tenkende individer verdig. Her nord trenger vi varmt tøy og ull er en nødvendighet. Frakte det fra andre siden av verden er ikke noen god løsning. Plastikk produkter er noe vi absolutt bør unngå og da er det ikke noen erstatning for ull.

Pels oppdrett. Nei jeg støtter ikke dagens metode. Men er heller ikke for at enda flere skal bli avhengig av NAV. Det finnes måter som ikke er mishandling av dyr, akkurat som det finnes kuer og griser som har det godt. Alt for mange dyr har forferdelige liv og pinefull død. Forbrukere har makt og vi kan best bruke den om vi står sammen. Krev innsyn i hvordan alle dyr og planter blir behandlet fra fødsel til død, også egg høns og melke kyr. Nekt å kjøpe det som ikke blir behandlet på en god måte. Slutt å krangle om vi skal spise kjøtt eller ikke, det er uverdig og ulogisk. Legg om til kaniner istedet for mink og rev. Der har vi jo bevis og erfaring i massevis for hvordan de kan ha gode liv og gi sunn mat + pels. Kan ærlig talt ikke se hvorfor det skulle være galt å bruke hele dyret istedet for å kaste deler av det. Sånn sett spis mer innvoller folkens. Mest av alt slutt og døm alle i en gruppe, du kjenner dem ikke og vet ikke hvordan deres liv er. Støtt forandring istedet alle vinner på det i siste ende.

Sjekk hva du kjøper, er det produsert på en bærekraftig måte? Hjelper ikke å se på øko merker de er mer juks og penge makt så glem det. Sjekk innhold istedet. Mange tøy butikker tilbyr nå nettsider hvor du kan se tøyet fra plante til ferdig produkt. Kjøp eller lag håndlagde såper og kremer osv, det er ikke så vanskelig. Men det skummer mindre av såpene som ikke har palmeolje. Men helt ærlig skal dyr og mennesker slaktes/utryddes og regnskogen forsvinne for at du må ha skum? Det er så utrolig mye vi alle kan gjøre med litt omlegging av rutiner og litt omtanke.

For noen år siden hadde jeg min kjære pappa på telefonen, savner de samtalene mer enn jeg kan si. Akkurat den dagen var det masse oppstyr rundt en MC klubb. Vi kom selvsagt inn på emnet og han utbrøt: Få det faenskapet vekk akkurat som min kamerat sa i avisen. Jeg spurte ham hvorfor det? Hva har de gjort galt? Han svarte ganske opprørt at de holdt jo på med all slags kriminalitet som narkotika og vold og alt mulig. Men pappa sa jeg du vet at det er offentlig-gjort hva de har blitt dømt for og hva de er anmeldt for? Jeg har det på pc nå skal jeg lese det opp til deg? Ja takk gjerne det sa pappa. Vel det er fort gjort for det er faktisk ikke så mye som skatte -undrag eller parkeringsbot på rullebladet til noen av dem. Men din kamerat er ikke like ren er han vel pappa? Han ble stille en stund og sa: Takk jenta mi, jeg skal huske å tenke meg om 2 ganger før jeg dømmer og ha alle fakta først. Min pappa var nemlig et stort menneske som kunne skifte holdning og mening når ny viten tilsa det. Noe mange kunne lære litt av tror jeg.

Flyktninger og innvandrere, må Frigg hjelpe meg her. Enten skal vi hate alle som ikke er etnisk Norske eller så skal vi forstå undertrykkelse og mishandling. Nei alle er ikke forskrudde fanatikere, nei alle snyter ikke på NAV, nei alle er ikke engang muslimer, nei ikke alle muslimer er terrorister, men igjen nei ikke alle er snille, nei ikke alle vil integreres, nei ikke alle bør forstås, NEI NEI NEI ingen grupper er noensinne like.

Vi har en forpliktelse til å ta vare på alt liv, både rovdyr og sau. Vi har en forpliktelse til å gjøre det vi kan for å hjelpe andre mennesker i nød uansett hvor de tilfeldigvis er født. Husk at man kan måtte flykte fra land som Norge også. Vi har en forpliktelse til å sørge for alle som er født i Norge også, syke, gamle osv. Vi har en forpliktelse til å ta vare på alt og alle som trenger det og med det sørge for at de som vil skade andre ikke får mulighet til det. Vi er forpliktet til å sørge for at ingen barn lider under tvang og/eller mishandling, samme faen om det er religiøst pisspreik eller annet. Vi er og forpliktet til å ta imot enhver gjest på en god måte, men om gjesten viser seg å være en fare for andre skal han ikke lenger være velkommen. Med andre ord vis omtanke, forståelse og gi mennesker tid til å tilpasse seg alt det nye. Men ikke forstå eller godta noe som skader andre på noe vis hva enten det gjelder barn, kvinner eller dyr. Slutt å se på flyktninger med misunnelse, de ville nok mye heller fått bli i det landet de kjenner og elsker om de kunne og du får det ikke noe bedre kun verre. Men stå imot om du ser noen form for undertrykkelse eller tvang. Om nødvendig gå i mellom og beskytt de som trenger det. Tilby ditt hjem og ditt nettverk til de som trenger det og si NEI til undertrykkelse og hjernevask. Kjemp for et sekulært styrt land, kun da har vi full tros-frihet. Men aller mest må vi snart slutte med å sitte i hver vår ende av sandkassa og si du er dum som ikke er enig med meg. Ingen har sannheten, ingen har den eneste rette vei, kun med samarbeid og søke fakta på alle sider kan vi få det samfunnet vi alle egentlig ønsker.

Phu det var alt for nå. Flukt er på TV og den vil jeg se, ha en fin kveld der ute hilsen Gydja av den gamle vei.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.